Idei amenajare camera în mansarda

Publicat la data de: 12.07.2017 14:32 | Autor: Info Mereuprimul.ro
Vezi produsele recomandate

Ai nevoie de mai mult spațiu și te-ai hotărât să amenajezi spațiul de la mansardă. E o idee foarte bună pentru că fostul pod se poate transforma într-un mediu șic și util în casa ta.

În acest articol îți dăm idei de amenajare a unei camere în mansardă încă din etapa de izolare. Venim cu o paletă de sfaturi creative pentru o mansardă locuibilă și funcțională, indiferent că dorești  ca acolo să faci dormitor, birou, camera copiilor, pentru tineret sau pur și simplu un spațiu pentru joacă și relaxare.

Pregatiri inițiale pentru a amenaja o cameră la mansardă

Un pod nu poate fi locuit direct, fără lucrări inițiale care îți permit să amenajezi o cameră la mansardă. Poate când ai ridicat casa nu ai luat calcul ca mansarda să fie locuibilă, iar acum este un simplu spațiu sub acoperiș care are nevoie de lucrări suplimentare, ca tu să te bucuri din plin de căldură și lumină. În continuare îți dăm idei de mansardare și îți ilustrăm cu imagini proiecte reușite.

amenajare mansarda. Poza 314
 

Astfel, înainte de a te apuca să amenajezi interiorul și să decorezi camera de la mansardă, e important să izolezi acoperișul și pereții exteriori, să amplasezi o fereastră ca să te bucuri de lumină și să construiești ziduri despărțitoare care să creeze un spațiu locuibil plăcut.

Montarea unei ferestre

Montarea unei ferestre la mansardă e un factor de confort și economie pentru tine. Lumina naturală într-o cameră locuită ajută buna dispoziție și oferă confortul vizual. În plus, o încăpere care este luminată natural scade costurile la factura de energie electrică.

Când montezi fereastra, consideră condițiile de climă ( să nu te trezești că geamul va fi acoperit de zăpadă peste iarnă) și  poziționarea pentru a te bucura de lumină cât mai intensă ( către vest, sud-vest). Dacă ai un peisaj spectaculos în zonă, amplasează fereastra astfel încât să te poți bucura de spectacolul pe care natura ți-l oferă.

Datorită expunerii la soare sau intemperii, ferestrele de mansardă trebuie sa fie din materiale stabil dimensionale și durabile precum PVC, aluminiu sau lemn stratificat.

Izolarea mansardei

Pentru confortul tău termic și pentru a te feri de igrasie, îți recomandăm să izolezi temeinic mansarda, atât acoperișul, cât și pereții. Izolarea unei mansarde gata construite se face pe interior și există mai multe materiale care te pot ajuta în acest sens.

Polistirenul extrudat este ieftin și este, de asemenea, un bun hidroizolator. Totuși cea mai bună opțiune de izolarea a mansardei rămâne cea cu vată minerală de sticlă cu o grosime de minim 22 cm. Este izolator termic și fonic. În plus, se montează simplu.

Pregatirea dușumelei de la mansardă

Pentru a asigura căldura la mansardă vei începe cu izolarea acesteia.  Amplasează un strat de vată minerală pe planșeu, folie anticondens, iar la final montează dușumeaua și dulapii din lemn.

Parchetul pe care îl alegi este doar o opțiune de buget și gust.

Amenajarea unui dormitor în mansardă

Placarea tavanului mansardei

Pentru a elimina aspectul de pod, se plachează tavanul deasupra spațiului locuit. Tavanul este izolat cu polistiren extrudat (sau alt material izolator, precum vată minerală din sticlă sau vată bazaltică) și  protejat cu un strat de folie anticondens.

Placarea propriu-zisă constă într-un strat de rigips (gips carton) cu care acoperi tavanul și pereții delimitatori, după care urmează să finisezi după cum îți place.

Amenajarea unui dormitor în mansardă îți permite să eficientizezi la maximum spațiul casei. Astfel poți avea o cameră de oaspeți în plus sau poate alegi ca dormitorul matrimonial să fie în camera din pod.

amenajare mansarda. Poza 315
 

Amenajarea unui dormitor la mansardă atrage provocări din cauza pereților înclinați și, de cele mai multe ori, a tavanului jos. Cu un exercițiu de creativitate, amenajarea unei mansarde mici poate crea cel mai cochet dormitor. Îți vom prezenta  imagini cu mansarde care, prin creativitate, reinventează spațiul.

Stiluri potrivite pentru o mansardă

Farmecul unei  mansarde locuibile stă între provocare și reușita unui stil personal.  Alegerea stilului ține de propriile gusturi și de bugetul de care dispui.  În mod evident, vei depune mai mari eforturi pentru mobilierul de la mansardă decât pentru restul casei, iar amplasarea acestuia va fi un exercițiu care îmbină creativitatea cu geometria în spațiu. Dar merită efortul.

O mansardă rustică are un farmec aparte datorită materialelor naturale și a aspectului lemnului. Un interior amenajat contemporan aduce confortul contemporan și elemente tradiționale. O mansarda amenajată abstract - minimalist eficientizează spațiul la maximum. Opțiunile sunt multiple și țin doar de gustul și de confortul tău.

Alegerea culorilor pentru mansardă

Alegerea culorilor pentru mansardă este dincolo de preferințele personale. Prin culori deschise poți da luminozitate mansardei locuibile, care nu se bucură de ferestre la fel de generoase precum restul casei. Albul este întotdeauna o opțiune indiferent de stilul de design interior pentru care optezi.

Alege culori pastelate pentru luminozitate și calm, care te ajută să te odihnești mai bine.

Stabilirea spațiului util și a traseului de acces într-o mansardă locuibilă

Prin forma acoperișului și trasarea pereților delimitatori, suprafața locuibilă se restrânge. În amenajarea spațiului util și planificarea amplasării mobilierului luați în calcul să aveți acces nestingherit la ferestre și ușă (respectiv scara de acces).

Amplasarea patului în mansardă

Când amenajezi dormitorul într-o  mansardă mică, amplasarea patului este un criteriu de confort și singuranță. Ține cont de înclinația pereților și așează  patul  astfel încât să ai acces nestigherit, fără să lovești cu capul în perete.

Pentru a primi mai multă lumină naturală sau a te bucura de priveliște, poți poziționa patul cu vedere spre fereastră sau chiar sub fereastră, atâta timp cât nu riști să te lovești de planul înclinat al peretelui.

În cazul în care la mansardă este camera copiilor, iar cei mici au un pat supra-etajat, aliniază-l către peretele înalt, dacă este posibil opus ferestrei pentru a lăsa lumina naturală să ajungă la ei.

Amenajarea spațiilor de depozitare în mansardă

Eficientizarea spațiului este sintagma de ordine, din acest motiv toate spațiile de depozitare în mansardă trebuie amplasate pe criterii de înălțime. Șifonierul, garderoba sau dulapurile înalte vor fi aliniate cu peretele cel mai înalt, în timp ce dulăpioarele mici vor intra în nișele joase ale pereților aplecați.  Îți va fi mai simplu să eficientizezi fiecare centimetru comandând mobilă pentru mansarda ta.

amenajare mansarda. Poza 316
 

Amplasarea luminilor și alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitor la mansardă

Dată fiind înălțimea redusă a dormitorului la mansardă, nu poți monta corpuri de iluminat de mari dimensiuni care să ia din înălțimea spațiului.  Poți alege modelele de aplice sau de spoturi în funcție de stilul de amenajare interioară. Consideră să ai lumină din plin, mai ales că suprafața de geamuri este redusă, la fel și lumina naturală.

Tipul de mobilier recomandat pentru mansardă

Mobilierul pentru mansardă urmărește să îmbine la maximum moda cu stilul practic. Eficientizarea este cheia, iar corpurile de mobilier trebuie să se încadreze funcțional în spațiul redus și pantele create de pod.

Idei de amenajare a unui dormitor în mansardă

Amenajarea unui dormitor într-o mansardă mică este o provocare, dar efectul poate fi spectaculos. Uite în continuare câteva imagini cu o mansardă amenajată, care să te inspire.

Amenajarea unui birou în mansardă

Este o idee inspirată să amenajezi un biroul la mansardă în locul podului nefolosit. Aici traficul este mai mic, este mai multă liniște și te poți bucura de intimitate.

Chiar mai mult! Dacă ești norocos să te bucuri de o priveliște frumoasă, ai și o sursă de inspirație. Lumea văzută de sus este mai frumoasă.

Pregătirea dușumelei pentru biroul din mansardă

După ce ai izolat dușumeaua, vei alege  tipul de podea în funcție de trafic. Dacă vei folosi acest birou și pentru întâlniri, alege parchet din lemn masiv pentru trafic intens. Când biroul de la mansardă e folosit exclusiv ca spațiul tău de liniște și creație, parchetul masiv/ stratificat /laminat sau mocheta sunt opțiuni care țin de gust și buget.

amenajare mansarda. Poza 317
 

Amplasarea mesei de lucru în funcție de lumina naturală

Când planifici amenajarea biroului din mansardă, trebuie să ții cont că lumina naturală te ajută să fii mai productiv. Amplasează masa de lucru în dreptul acesteia.  Dacă nu este posibil amplasează biroul astfel încât să te folosești cât mai mult de lumina naturală.

Alegerea corpurilor de iluminat pentru biroul din mansardă

Masa de lucru este prima care trebuie luminată. Astfel poți alege ca spațiul să fie luminat cu spoturi discrete, folosindu-te de amplasarea lor ca lumina să fie reflectată către zona unde lucrezi. Un plus de lumină este dat de lampa de birou.

Idei de amenajare a biroului in mansardă

Variantele de amenajare a biroului în mansardă sunt multiple și țin de gust, suprafață și stilul de amenajare ales (rustic, clasic, modern, contemporan etc). Este doar un aspect de alegere dacă optezi pentru birou amenajat clasic cu mobilier masiv sau, dimpotrivă, unul foarte modern.

Imaginile cu birou la mansardă îți pot fi sursă de inspirație.

Idei de amenajare a camerei copiilor la mansardă

Amenajarea camerei copiilor la mansardă poate fi cea mai bună și creativă idee de a lăsa celui mic un univers propriu. Camera poate reprezenta colțul cel mai luminos, vesel și plin de culoare din casa voastră. Cum siguranța celor mici este esențială, un prim pas este să creezi un mediu sigur și jucăuș pentru copil. În continuare noi îți dăm idei de amenajare pentru camera copilului, dar inspirația ta  poate merge mai departe.

amenajare mansarda. Poza 318
 

Securizarea ferestrei/ferestrelor pentru camera copiilor din mansardă

Înainte de a te gândi ca spațiul copiilor să fie frumos și ludic, consideră elementele de securitate. Poți amplasa elemente de siguranță la exterior (precum grilaje) sau să montezi sisteme de siguranță pentru copii la ferestre, mai ales dacă aceștia sunt micuți și nu știu de frică.

Alegerea mobilierului potrivit pentru camera la mansardă. Vârsta copiilor e un criteriu!

Camera copiilor la mansardă lasă loc imaginației și culorii. Aici poți crea o oază a copilăriei unde, în același spațiu, reunești  locul de joacă, dormitorul și locul în care cei mici își fac temele. Mobilierul pentru camera copiilor de la mansardă îl vei alege în funcție de vârsta copiilor.

Pentru cei mai mici, camera poate recrea o căsuță a copilăriei, cu paturi și scaune în miniatură, corpuri de mobilier de dimensiuni minuscule, colorate în nuanțe vesele.

Mobila la mansarda pentru tineret va merge pe principii funcționale de organizare, cu spații de depozitare multiple unde adolescenții să își păstreze obiectele pentru pasiunile lor.

Alegerea corpurilor de iluminat pentru camera copilului în mansardă

Zona în care copiii îți fac temele va fi amplasată spre fereastră, ca o primă sursă de lumină a camerei. Este important ca cei mici să se bucure de lumină caldă, naturală. Spoturile montate în tavan și pereții laterali sunt soluții eficiente de iluminat în dormitorul copiilor.

Idei de amenajare a camerei copilului în mansardă

Camera copiilor la mansardă este ofertantă ca idei și posibilități de amenajare. Poți recrea  aspectul unei case în miniatură, spațiul de sub acoperiș dându-ți  această posibilitate. Altă idee de  amenajare a camerei este ca o reprezentare a mediului eroului preferat al copilului.

Veselia și culoarea sunt esențiale pentru acest spațiu. În articolul nostru găsiți imagini de mansarde care ilustrează spații creative pentru cei mici.

Amenajarea unei camere de relaxare în mansardă

Prin modul în care este construită, mansarda are un farmec aparte, este izolată, liniștită și poate deveni oază de relaxare. Așadar poți profita de acest spațiu și poți amenaja aici o cameră de jocuri, un spațiu de relaxare ca un mini-spa personal sau un atelier de pictură.

Camera de jocuri în mansardă

O idee pentru valorificarea mansardei este ca aceasta să devină cameră de jocuri. Aici poți să pui o masă de biliard, console de joc, masă pentru jocuri de cărți, monopoly, fiecare după preferințele familiei.

Ideile de amenajare sunt multiple, în funcție de jocurile de care voi vă bucurați.

Camera de citit în mansardă

Este chiar mediul în care lectura va fi mai aproape de cer! Poți ca în dreptul geamului, deasupra sistemului de încălzire, să amplasezi o mică sofa, plina de perne, iar acolo să îți petreci ore lungi de lectură individuală.

Nu îți trebuie prea mult mobilier pentru această cameră. O idee simplă și ieftină de amenajare este să umpli camera de  perne și tabureți comozi. Scaunele balansoar sau sezlongurile confortabile pot întregi atmosfera relaxantă.

Camera de creație în mansardă

Îți place să scrii sau să pictezi? Este o idee bună ca în cel mai liniștit loc din casă, la mansardă, să amenajezi un mini-studio de creație. Nu ai nevoie de prea mult mobilier pentru pictură, o sofa și o masă de lucru sunt suficiente. Șevaletul, culoarea sau manuscrisul sunt resursele tale.

Amenajarea unei bucătării în mansardă

Amenajarea unei bucătării la mansardă poate fi o provocare pentru că în bucătărie există echipamente mari, absolut necesare. În suprafața mică trebuie să amplasezi toate echipamentele de bucătărie și să ai și lejeritate în mișcare când gătești.

Nu dispera, exista idei de amenajare care îți arată că o bucătărie la mansardă nu este doar practică, dar poate fi și foarte cochetă!

Tipuri de bucătării ce se potrivesc unei mansarde

Suprafața mansardei nu este la fel de generoasă precum încăperile din restul casei, iar instalarea gazelor și a cablurilor electrice la ultimul etaj al casei pot fi adevărate provocări pentru arhitecți și designeri. Din acest motiv ingieniozitatea și designul de interior al mansardei se pot combina pentru o bucătărie la mansardă funcțională și frumoasă.

Succesul amenajării acestui spațiu stă în alegerea mobilierului potrivit pentru o bucătărie la mansardă, utilizarea fiecărui colț pentru spații de depozitare sau  rafturi unde să pui electrocasnice mici.

amenajare mansarda. Poza 319
 

Prin principiile de organizare a spațiului, minimalismul te ajută să ai o bucătărie simplă, impecabil liniară și funcțională.

O bucătărie rustică la mansardă este mai simplu de amenajat, folosind lemnul grinzilor cu scop decorativ și extinzând stilul asupra întregului spațiu.

O bucătărie contemporană îmbină elementele, dându-ți lejeritatea de a introduce electrocasnice moderne și elemente tradiționale pentru o bucătărie practică și frumoasă.

Instalarea utilităților în mansardă

În bucătărie ai nevoie de gaze sau electricitate pentru aragaz și cuptor, plus o mulțime de prize pentru electrocasnicele care sunt permanent sau frecvent alimentate  cu energie (frigider, cuptor, cafetiere, filtre de apă etc).

Înainte de a  comanda mobilierul, hotărăște dacă în bucătăria de la ultimul etaj vei folosi gaz sau electricitate pentru aragaz (instalația suplimentară presupune noi avize în cazul gazelor). Apoi realizează instalațiile electrice și de gaz, proiectând în acest spațiu prize suficiente pentru aparatura pe care o vei amplasa în încăpere.

Alegerea electrocasnicelor pentru mansardă

Cum cea mai mare provocare este să utilizezi la maximum spațiul de care dispui, orientează-te către electrocasnice incorporabile care sunt proiectate să funcționeze optim când sunt integrate în mobilier, necesitând spațiu de răcire și aerisire redus.

Alegerea mobilierului pentru mansardă

Este mai dificil să alegi mobilier gata făcut pentru mansardă pentru că nu vei reuși să optimizezi fiecare suprafață a bucătăriei. Poți, în schimb, să faci mobilier la comandă ergonomic și pe gustul tău, care să integreze perfect designul interior și funcționalitatea.

Poți comanda mobilă de bucătărie din lemn, durabilă, dar mai scumpă, care arată perfect într-o mansardă rustică. Mobilierul din pal sau MDF sunt variante mai ieftine, ușoare , dar care nu sunt la fel de rezistente în timp.

Idei de amenajare a unei bucătării în mansardă

Designerii de interior vin cu o plajă de idei pentru amenajarea unei bucătării în mansardă, îmbinând principii de ergonomie și stil. În articolul nostru găsești imagini cu mansarde amenajate care îți pot fi sursă de inspirație.

Idei de amenajare a unui dressing la mansardă

Organizând un dressing la mansardă poți lărgi spațiul dormitoarelor, renunțând la șifoniere și alte spații de depozitare. Dressingul nu trebuie să fie doar un spațiu de depozitare pentru haine, ci poate fi și un colț de escapadă când vrei să fii cu tine.

Noi îți dăm câteva idei de amenajare a unui dressing la mansardă, dar tu îți vei organiza spațiu potrivit stilului tău de viață și al familiei tale.

Dressingul funcțional, conceput strict ca spațiu de depozitare pentru haine, va încărca pereții cu dulapuri si rafturi incorporate în perete, iar în centru ai nevoie de spațiu să te miști, eventual pentru probă. Fiecare corp de mobilier va fi proiectat pentru un tip de haine sau încălțăminte.

O idee  ar fi ca într-un dressing contemporan să adaugi elemente de confort, o sofa, extra-oglinzi, măsuță pentru cataloage de modă sau chiar un spațiu de machiaj.

Idei de amenajare a unei băi în mansardă

Baia este spațiul tău intim, iar în mansardă poți găsi toată liniștea dincolo de agitația din restul casei. Cum suprafața și lumina sunt esențiale în amenajarea acestui spațiu, îți dăm câteva idei practice.

Cada o poți amplasa sub fereastră. Aceasta este mai joasă, se potrivește în acel spațiu de sub geam, în plus tu te bucuri de lumină naturală.

Montând oglinda pe peretele opus geamului, lumina se reflectă în încăpere și amplifică luminozitatea. Comandați corpuri de mobilier suspendate, adaptate formei pantei acoperișului.

In articol regăsiți imagini care să iți ofere idei și inspirație pentru amenajarea unei băi în mansardă cu poze ilustrative.

Va recomandam si:
MereuPrimul.ro Instalatii de incalzire, climatizare si produse pentru confort la cel mai bun raport calitate/pret. ♦ Vezi ce oferte ti-am pregatit. ♦ Posibilitate de plata in rate. 0786.289.809 Email: comenzi@mereuprimul.ro
RON 0.28 - 36400.00
Strada Rezervelor , nr. 19, parter, Chiajna, Ilfov. Ilfov Chiajna RO
Producatori recomandati
Comanda telefonica
0786.289.809
Suport clienti
comenzi@mereuprimul.ro
Program de lucru
Luni-Vineri: 08.00-17.00
Sediu
Strada Rezervelor , nr. 19, parter, Chiajna, Ilfov
www.price.ro - your shopping expert Viziteaza site-ul Mereuprimul.ro pe ShopMania
Compari.ro - ghid autentic de shopping
Copyright © SC Smart Online Distribution SRL 2020
MereuPrimul.ro Instalatii de incalzire, climatizare si produse pentru confort la cel mai bun raport calitate/pret. ♦ Vezi ce oferte ti-am pregatit. ♦ Posibilitate de plata in rate. 0786.289.809 Email: comenzi@mereuprimul.ro
RON 0.28 - 36400.00
Strada Rezervelor , nr. 19, parter, Chiajna, Ilfov. Ilfov Chiajna RO